Szybki sernik
Sernik jest królem ciast, najszybciej znika z talerzyków. Wypróbuj nowy przepis i zaskocz domowników niepowtarzalnym smakiem.
Składniki:
- ½ kg sera sojowego Toffu
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 4 łyżki mąki sojowej
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 5 łyżek miodu
- ½ szklanki siekanych migdałów
- ½ szklanki suszonego agrestu
- cukier waniliowy
- ¼ łyżeczki kurkumy
Sposób przygotowania:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Ser zmiksować z cukrem waniliowym, żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, miodem i kurkumą. Dodać białka, siekane migdały oraz siekany agrest. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę serową.
Piec w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut. Gdy będzie gotowy wyłączyć i zostawić w piekarniku, aby powoli ostygł. Można posypać lub polać czekoladą.