Szybkie tiramisu z amaretto

Prosty przepis na pyszny włoski deser.

Składniki:

  • 3 opakowania serka mascarpone
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • pół szklanki likieru amaretto
  • ciemne kakao
  • opakowanie podłużnych biszkoptów
  • szczypta soli

Reklama

Przygotowanie:

1. Kawę rozpuszczalną wsyp do szklanki gorącej wody, dokładnie wymieszaj. Oprósz cukrem pudrem do smaku, ostudź. Wlej likier amaretto, połącz.

2. Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem pudrem. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do żółtek, delikatnie wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, połącz.

3. Biszkopty przełam na pół, namocz w kawie. Ułóż na dnie pucharków, przykryj masą serową, posyp kakao. Ułóż drugą warstwę biszkoptów, rozsmaruj masę serową, posyp kakao.

Dowiedz się więcej na temat: amaretto | Tiramisu | szybki | serka mascarpone

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje