Szynka z warzywami po chłopsku

Składniki na 6-8 porcji: 1 kg wieprzowiny od szynki (ze skórką), 50 dag ziemniaków, 2 łyżki smalcu, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 pęczek włoszczyzny, 1 łyżeczka kminku, sól, pieprz

article cover
poboczem.pl

2 Cebule obrać i pokroić na plasterki. Smalec rozgrzać w brytfannie, obsmażyć na nim mięso kilka minut tak, by podpiekło się ze wszystkich stron.

3 Piec 30 minut w temp. 220 st.C. Zmniejszyć temp. do 170 st. C, uzupełnić wodę, dodać cebulę. Piec jeszcze godzinę. Włożyć obrane i pokrojone ziemniaki. Znów piec 30 minut. Podawać razem z upieczonymi warzywami.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas