Tagliatelle z szyjkami rakowymi w sosie z białego wina

Szybkie i pyszne danie makaronowe

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli przez 7 minut do uzyskania twardości al dente. Na oliwie przesmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Po ok. 1 minucie dodajemy do nich zielony pieprz, szyjki rakowe a także  pokrojone pomidorki. Całość doprawiamy solą i pieprzem a następnie dolewamy białe wino. Gotujemy wszystkie składniki do momentu aż wino odparuje. Po tym czasie dodajemy posiekane zimne masło, cały czas mieszając – by powstała jednolita, jedwabista masa. Uzyskany aromatyczny sos mieszamy z wcześniej przygotowanym makaronem. Forma tagliatelle jest najbardziej popularna w regionie Emilia – Romagna. Malma, dzięki wysokiej jakości mąki Amber Durum,  gwarantuje nam doznania smakowe rodem z najlepszych włoskich restauracji z tej dzielnicy.
Danie dekorujemy posiekaną bazylią. Smacznego!

Zmysłowe smaki: Makaron ze szparagami i szynkąInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas