Tak Magda Gessler robi kiszone ogórki. Zdradziła tajemniczy składnik

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
1
Udostępnij
Magda Gessler ma niezwykłe poczucie smaku, dlatego jej przepisy cieszą się wielką popularnością
Magda Gessler ma niezwykłe poczucie smaku, dlatego jej przepisy cieszą się wielką popularnością AKPAAKPA

Przepis na ogórki kiszone od Magdy Gessler. Podstawą tradycyjna receptura 

  1. dokładnym wyszorowaniu ogórków
  2. zalaniu ich zimną wodą
  3. odstawieniu na godzinę
Aby ogórki kiszone były jędrne i soczyste, trzeba pamiętać o kilku ważnych zasadach
Aby ogórki kiszone były jędrne i soczyste, trzeba pamiętać o kilku ważnych zasadach123RF/PICSEL

Przepis na ogórki kiszone autorstwa Magdy Gessler

Składniki

  • 2 kg mniejszych ogórków gruntowych
  • koper (po jednym baldachu na słoik)
  • liście wiśni (po jednym na słoik)
  • liście czarnej porzeczki (po dwa na słoik)
  • chrzan (po jednym małym korzeniu na słoik)
  • czosnek (dwa ząbki na słoik)
  • sól niejodowana - 2 płaskie łyżki na 1 l wody

Sposób przygotowania

  1. Ogórki wyszoruj, przełóż do dużej miski
  2. Zalej zimną wodą i odstaw na godzinę
  3. Umyte słoiki wyparz i osusz
  4. Do każdego włóż czosnek, liście wiśni, porzeczki, czosnek i chrzan
  5. Ogórki układaj ciasno w słoikach, na wierzch włóż baldach kopru

Zalewa do ogórków kiszonych Magdy Gessler

  1. Zagotuj wodę z solą w proporcji 2 łyżki soli na 1 l wody
  2. Gorącą zalewę rozlej do słoików, zakręć i postaw je do góry dnem, żeby ostygły. 
  3. Następnie przenieś w suche i zacienione miejsce. 
Jak czytać etykiety? Niektóre nazwy zaskakująInteria.tv
zdjęcie
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
1
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
1
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na