Tak przygotowany kurczak sprawdzi się nawet od święta. Pyszne nadzienie!

InteriaKobieta Redakcja

Pieczony kurczak o złocistej, chrupiącej skórce na porcelanowym talerzu, udekorowany świeżym rozmarynem i połówkami pieczonej cytryny, w tle delikatnie rozmazane elementy kuchni.
Pieczony kurczak to pewniak podczas rodzinnych obiadówfirststock123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 sprawiony kurczak (ok. 1,2 kg),
  • 20 dag wątróbek drobiowych,
  • 10 dag czerstwej bułki (np. 2 kajzerki),
  • ok. 3/4 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • 1 pęczek koperku,
  • 5 dag masła,
  • 2 łyżki oleju,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny,
  • sól, czarny pieprz,
  • 2-3 łyżki stopionego masła
Zapraszamy na www.interia.kobieta.pl/kuchnia
Zapraszamy na www.interia.kobieta.pl/kuchniaINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?