Reklama

Reklama

Tarta z truskawkami

Wykorzystajmy sezon na truskawki. Tarta z nimi smakuje wyjątkowo!

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 100 g schłodzonego masła
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • jajko krem: opakowanie serka mascarpone
  • łyżeczka ksylitolu
  • ok. 500 g świeżych truskawek

Sposób przygotowania:

Reklama

Mąkę przesiewamy na stolnicę przez grube sito. Dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy jajko i miód, szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny.

Spód i boki wysmarowanej tłuszczem formy na tartę wylepiamy ciastem i nakłuwamy w kilku miejscach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Serek mascarpone mieszamy z ksylitolem. Na upieczony spód wykładamy masę z serka i pokrojone na połówki świeże truskawki

Czas przygotowania: wraz z pieczeniem ok. 60 minut.

Dowiedz się więcej na temat: tarta

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje