Tarta z truskawkami

Wykorzystajmy sezon na truskawki. Tarta z nimi smakuje wyjątkowo!

Smakuje wybornie!
Smakuje wybornie! 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiewamy na stolnicę przez grube sito. Dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy jajko i miód, szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny.

Spód i boki wysmarowanej tłuszczem formy na tartę wylepiamy ciastem i nakłuwamy w kilku miejscach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Serek mascarpone mieszamy z ksylitolem. Na upieczony spód wykładamy masę z serka i pokrojone na połówki świeże truskawki

Czas przygotowania: wraz z pieczeniem ok. 60 minut.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas