Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

Wyjątkowo prosty przepis!

Składniki

  • gotowy spód od pizzy
  • łyżka masła
  • 1 pokrojona w piórka cebula
  • 1 średni brokuł podzielony na różyczki
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 100 g sera np. Gouda MSM Mońki
  • 1 jajko

Przygotowanie:

1. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły. Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając  2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem.

Reklama

2. Ciasto z wierzchu posmarować  roztrzepanym jajkiem. Piec  15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawać na ciepło.

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje