Tartaletki

Na przekąskę w sam raz!

Tartaletki
Tartaletki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Zagnieć składniki na ciasto, wstaw do lodówki na 30 minut. Cebule i pieczarki pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. 

2. Ciasto rozwałkuj, rozłóż w foremkach, ponakłuwaj widelcem. Włóż na kwadrans do lodówki. Podpiecz 10 minut w temp. 200 st. C. 

3. Białka ubij, dodaj żółtka i śmietanę. Ubijaj. Pokrusz ser, wsyp do masy. Przypraw. Na podpieczony spód układaj pieczarki, zalej masą, ułóż pomidory. Zapiekaj 30 minut, aż masa się zetnie. Podawaj z surówkami na ciepło lub zimno.

Owocowe tartaletki - prosty przepis na domowe słodyczeInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas