Tartaletki pistacjowe

Deserowa odsłona czerwonej porzeczki

Tartaletki
Tartaletkimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Pistacje zalać gorącą wodą, odstawić na ok. 5 minut, zdejmujemy rozmiękczoną skórkę i osuszamy. Orzechy drobno zmielić. W osobnej misce ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder. Zmielone pistacje wymieszać z serkiem mascarpone i dodać do ubitej śmietany do połączenia składników. Odstawić do wychłodzenia. Porzeczki zalać w garnku czerwonym winem, dusić ok. 15 minut. Dodać miód i gotować jeszcze przez kilka minut. Całość zblendować na gładką masę. Odstawić do wystudzenia. Krem pistacjowy nałożyć do tartaletek. Wierzch do połowy ozdobić sosem porzeczkowym.

Owocowe tartaletki - prosty przepis na domowe słodyczeInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas