Tatar ze śledzia

Popularna zakąska z barowej lady w nowym wydaniu. Sprawdź, jak sprawdzi się na domowym stole.

Tatar ze śledzia na porach i siekanym jabłku
Tatar ze śledzia na porach i siekanym jabłku123RF/PICSEL

Filety ze śledzia opłucz i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z kawałkami śliwek i siekanym majerankiem. Polej olejem i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy. Połącz wszystkie składniki dokładnie mieszając i wstaw do lodówki na około godzinę. 

Jabłka i pora pokrój w kawałki. Dopraw sokiem z cytryny i wymieszaj ze śmietaną i odrobiną cukru. Słonecznik spraż na patelni. Dodaj do jabłek i pora. 

Na tak przygotowaną sałatkę ułóż zamarynowane kawałki śledzia. Udekoruj ziołami, podawaj z cebulką.

***

zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas