Reklama

Reklama

Tatar ze śledzia

Popularna zakąska z barowej lady w nowym wydaniu. Sprawdź, jak sprawdzi się na domowym stole.

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • świeży niesolony filet ze śledzia
  • 30 gram suszonych śliwek
  • 2 jabłka
  • por
  • cebula
  • świeży majeranek
  • olej
  • pestki słonecznika
  • kwaśna śmietana
  • sok z cytryny
  • cukier, sól, pieprz

Filety ze śledzia opłucz i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z kawałkami śliwek i siekanym majerankiem. Polej olejem i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy. Połącz wszystkie składniki dokładnie mieszając i wstaw do lodówki na około godzinę. 

Jabłka i pora pokrój w kawałki. Dopraw sokiem z cytryny i wymieszaj ze śmietaną i odrobiną cukru. Słonecznik spraż na patelni. Dodaj do jabłek i pora. 

Na tak przygotowaną sałatkę ułóż zamarynowane kawałki śledzia. Udekoruj ziołami, podawaj z cebulką.

***

zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

Reklama







INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: śledź

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy