Teriyaki burrito z kurczakiem

Kolorowo i smacznie!

Teriyaki burrito
Teriyaki burritomateriały prasowe

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka podsmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do osobnej miseczki. Na tę samą patelnię wlać składniki sosu teriyaki - sos sojowy, ocet ryżowy, miód, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir w proszku. Zagotować przez chwilę, dodać podsmażony filet z kurczaka. Dusić pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Kurczaka przełóż do oddzielnej miseczki, a pozostały na patelni sos teriyaki wymieszać z ugotowanym, brązowym ryżem. Ryż, liście sałaty lodowej i kawałki kurczaka zawinąć w tortille Dan Cake i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut.

Smacznego!

Roladki z tortilli z łososiemInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas