Tiramisu dla zakochanych - przysłała Ewik

25 dag sera śmietankowego mascarpone (może być serek kremowo-śmietankowy Ostrowia, lub tłusty ser trzykrotnie mielony), 2 jajka, 5 dag zmielonych na puder wiórków kokosowych, 5 dag cukru pudru, kieliszek rumu, owoce: ananas z puszki, kiwi, brzoskwinia, wisienka koktajlowa do dekoracji, łyżka cynamonu lub kakao.

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę (białka zachować). Ucierać, dokładając łyżką ser, a następnie zmielone wiórki kokosowe i rum. Starannie wymieszać. Ubite ze szczyptą soli białka delikatnie wmieszać do masy serowej. Obrać owoce. Brzoskwinie, ananas pokroić na małe kawałki, kiwi pokroić w trójkąciki. Ułożyć na talerzu część pokrojonych owoców, a na nich warstwę masy serowej. Posypać przez sitko cynamonem lub kakao. Resztę owoców ułożyć dookoła na talerzu. Włożyć do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem ozdobić wisienką. Owoce można polać ajerkoniakiem - będą pyszne!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas