To zimowe ciasto smakuje wybornie. Zrobisz je w mgnieniu oka

InteriaKobieta Redakcja

Szarlotka posypana cukrem pudrem w okrągłej formie do pieczenia na białym, drewnianym stole z trzema czerwono-żółtymi jabłkami i talerzykiem z cukrem pudrem obok.
Szarlotka na ciepło to deser, który wprost rozpływa się w ustach123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Sezon na ciasta z jabłkami wciąż trwa. Korzystaj do woli
  2. Ania Starmach jedną z najbardziej cenionych kucharek
  3. Zimowe ciasto z jabłkami z przepisu Ani Starmach

Sezon na ciasta z jabłkami wciąż trwa. Korzystaj do woli

Zobacz również:

Ania Starmach jedną z najbardziej cenionych kucharek

Dwie filiżanki z kawą umieszczone obok talerza z kawałkiem szarlotki ozdobionej płatkami migdałów, w tle dwa czerwone jabłka.
Ciasto z jabłkami to jeden z najprostszych deserów123RF/PICSEL

Zimowe ciasto z jabłkami z przepisu Ani Starmach

Składniki

  • 300 g mąki
  • 120 g cukru
  • 2 żółtka
  • 200 g masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 kg obranych jabłek
  • spora szczyptę cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • 2 garści migdałów w płatkach
  • 3 łyżki cukru do jabłek
  • cukier puder do podsypania
Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 157: Magdalena LamparskaINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?