Kulebiaczki z kapustą zachwycą gości. Ten przepis krąży w rodzinie od pokoleń

InteriaKobieta Redakcja

Pięć złocistych pierogów drożdżowych ułożonych na białym talerzu, na drewnianym stole, otoczonych gałązkami świeżego koperku.
Kulebiaczki idealnie sprawdzą się jako grudniowa przekąskaPeredniankina123RF/PICSEL

Składniki

Ciasto:

  • 0,5 kg mąki,
  • jajo,
  • łyżka masła,
  • 250 ml mleka,
  • 0,5 łyżeczki cukru,
  • 20 g drożdży,
  • łyżeczka soli.

Farsz:

  • 20 g obgotowanych pokrojonych suszonych grzybów,
  • 0,5 kg kiszonej kapusty,
  • 2 małe posiekane cebule,
  • 0,25 kostki masła,
  • 100 ml gęstej śmietany,
  • sól, pieprz,
  • jajo.
Zapraszamy na www.interia.kobieta.pl/kuchnia
Zapraszamy na www.interia.kobieta.pl/kuchniaINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?