Kiedyś afrodyzjak i filar zup. Dziś cmokają nad nim dietetycy

Kilka pokrojonych bulw selera na drewnianej desce, wyraźnie widoczne białe wnętrze z żółto-zielonym przejściem do łodyg.
Seler korzeniowy zazwyczaj odgrywa poboczną rolę w polskiej kuchni, a szkodaOlga Yastremska, New Africa, Africa Studio123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Seler: szara eminencja włoszczyzny
  2. Na co dobry jest seler?
  3. Seler jest sprzymierzeńcem jelit
  4. Jak jeść seler?

Seler: szara eminencja włoszczyzny

Zobacz również:

    Na co dobry jest seler?

    Tarka do warzyw, starty seler w małej szklanej miseczce oraz świeżo obrany seler na drewnianej desce, wokół widoczne obierki i zielone liście selera.
    Seler oferuje mnóstwo witam i minerałów123RF/PICSEL
    • A - odpowiedzialnej za wzrok oraz regenerację skóry,
    • C - dbającej o odporność, dobry wygląd i ciśnienie tętnicze,
    • E - zapobiegającej procesom starzenia komórek skóry,
    • z grupy B - działające na cały organizm i mających udział w kluczowych procesach organizmu.

    Zobacz również:

      Seler jest sprzymierzeńcem jelit

      Kilka bulw selera z widocznymi korzeniami, brązowawą skórką oraz zielonymi liśćmi w tle.
      Co można znaleźć w selerze? Obfituje w wiele cennych składników123RF/PICSEL

      Zobacz również:

        Jak jeść seler?

        Trzy obrane bulwy selera zanurzone w wodzie w plastikowej misce na szarej powierzchni.
        Zamiast gotować, spróbujcie upiec seler. Jest nie tylko pyszny, ale i zdrowyABC123RF/PICSEL

        Zobacz również:

          Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 157: Magdalena LamparskaINTERIA.PL