Torcik biszkoptowy z mascarpone

Torcik biszkoptowy z mascarpone
Torcik biszkoptowy z mascarpone123RF/PICSEL

Składniki

- spód:

  • 1/2 kostki masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1,5 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 żółtko
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany

- bajaderka:

  • 30 dag biszkoptów
  • 4 łyżki serka mascarpone
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szkl. wody
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 słoik gładkiego dżemu z czarnych porzeczek
  • mała paczka rodzynek
  • 1 aromat waniliowy
  • wiórki z gorzkiej i białej czekolady do posypania
10 porcji

Sposób przygotowania:

Takie same składniki, całkie inny deser

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?