Torcik buraczkowy

Oryginalna przystawka.

Składniki:

- 2 duże ugotowane buraczki,
- 2 łyżki orzechów włoskich,
- 3 jabłka,
- 1 słoik selera marynowanego,
- 2 łyżki majonezu,
- sól, pieprz,
- sok z cytryny,
- kilka gałązek szczypiorku

Przygotowanie:

Buraczki obrać i pokroić w jak największe plastry. Orzechy posiekać, seler dokładnie osączyć z zalewy. Jedno jabłko zostawić do dekoracji, resztę obrać i zetrzeć na tarce. Jabłka, orzechy, seler i majonez połączyć, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Z plastrów buraczka wyciąć koła. Buraczki przekładać sałatką. Z pozostałego jabłka wyciąć drążarką kuleczki i dekorować gotowe danie.
Czas przygotowania: 45 min. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: przystawki i przekąski | potrawy wegetariańskie | buraki

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje