Torcik serowy z owocami
Składniki: 150 g margaryny (masła), 200 g mąki tortowej, 60 g cukru pudru, 1 żółtko. Krem: 300 ml mleka, 40 g cukru kryształu, 1 budyń waniliowy, 250 g tłustego twarogu, 1 cukier wanilinowy, 300 g mandarynek z puszki, 200 g truskawek, 1 torebka galaretki truskawkowej.
Z mleka, proszku budyniowego i cukru kryształu ugotować gęsty krem. Miękki twaróg wymieszać z cukrem wanilinowym. Do masy serowej wmieszać ciepły krem budyniowy. Pozostałe ciasto rozwałkować na podłużny pas. 3
Z tortownicy wyjąć podpieczony korpus. Po jego przestudzeniu obwód formy oblepić surowym pasem ciasta. Środek napełnić połową kremu serowego, rozłożyć połowę odsączonych mandarynek, przykryć pozostałym kremem. Ciasto wstawić do piekarnika. Dopiekać ok. 40 minut w 180°C. Schłodzić w tortownicy. Ciasto wyjąć, udekorować mandarynkami i plasterkami truskawek. Zalać galaretką. Schłodzić.