Torcik ziemniaczany

Zapiekanka z mięsem i ziemniakami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Szpinak rozmroź i osącz. Ziemniaki obierz, potnij w plasterki. Cebule posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Rozgrzej masło, podduś na nim szpinak, czosnek i połowę cebuli. Przypraw solą, pieprzem oraz muszkatem. Mięso wymieszaj z pozostałą cebulą i jajkami. Przypraw do smaku. Formę posmaruj tłuszczem.
2. Na spodzie formy równomiernie rozłóż mięsną masę. Na niej plasterki ziemniaków, a potem szpinak.
3. Plasterki sera potnij w paseczki, ułóż z nich kratkę na wierzchu zapiekanki. Piecz 50 min w temp. 200 st.

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas