Tort cappucino
Delikatny biszkopt z kawowym kremem.

Składniki:
- 5 jaj, 5 łyżek cukru, - 5 łyżek mąki, cukier waniliowy, - 3 łyżki mąki ziemniaczanej, - słoik nugatu, 3 łyżki kawy, - 4 szklanki kremówki, - 3 paczki "Śmietan-fiksu", - 2 łyżki kakao.
Przygotowanie:
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, oba rodzaje mąki. Wymieszać, upiec biszkopt. Ostudzić go, po czym przekroić starannie na dwa placki. Stopić nugat i rozsmarować na jednym spodzie. Kawę wymieszać z 3 szklankami śmietanki, ubić na sztywno. Wsypać fix i łyżkę cukru. Krem kawowy rozłożyć na masie nugatu. Przykryć drugim plackiem. Ubić resztę śmietanki z cukrem. Część nałożyć na ciasto, resztą ozdobić brzegi. 1 porcja: 470 kcal Czas przygotowania: 60 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!