Reklama

Tort cappucino

Delikatny biszkopt z kawowym kremem.

Składniki:

- 5 jaj, 5 łyżek cukru,
- 5 łyżek mąki, cukier waniliowy,
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
- słoik nugatu, 3 łyżki kawy,
- 4 szklanki kremówki,
- 3 paczki "Śmietan-fiksu",
- 2 łyżki kakao.

Przygotowanie:

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, oba rodzaje mąki. Wymieszać, upiec biszkopt. Ostudzić go, po czym przekroić starannie na dwa placki. Stopić nugat i rozsmarować na jednym spodzie. Kawę wymieszać z 3 szklankami śmietanki, ubić na sztywno. Wsypać fix i łyżkę cukru. Krem kawowy rozłożyć na masie nugatu. Przykryć drugim plackiem. Ubić resztę śmietanki z cukrem. Część nałożyć na ciasto, resztą ozdobić brzegi.
1 porcja: 470 kcal
Czas przygotowania: 60 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: torty | ciasta
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy