Tort Dobosza

Aktualizacja
Tort Dobosza prezentuje się przepięknie
Tort Dobosza prezentuje się przepięknie123RF/PICSEL

Składniki

- biszkopt:

  • 6 całych jajek
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 6 łyżek cukru waniliowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

- krem maślano-kakaowy:

  • 400 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki kakao (ok 60 g).
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ok. 20 g)
  • 5 łyżek spirytusu
  • 8 żółtek
  • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (ok. 180 g)

- karmel:

  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki wody

Tort Dobosza - przygotowanie

"Ewa gotuje": Ciasteczka migdałowe na białkachPolsatPolsat