Tort lincki krok po kroku

Smacznego
Tort lincki krok po kroku

Z pasów ułożyć kratkę na cieście, nadmiar ciasta odciąć. Ciasto posmarować żółtkiem zmieszanym z odrobina wody. Smacznego

Pozostałe ciasto również rozwałkować między kawałkami folii, zdjąć górną folię, z ciasta wyciąć paski o średnicy 1,5 cm. Folię z paskami wstawić na kilka minut do lodówki. Smacznego

Okrągłą formę natłuścić i wysypać bułką tartą. Cisto podzielić – 1/3 umieścić w lodówce. Resztę rozwałkować między dwoma kawałkami folii spożywczej na grubość 3mm, ciasto umieścić w formie, docisnąć, nałożyć konfituręSmacznego

Migdały zmielić, razem z mąkę umieścić na stolnicy, zrobić wgłębienie. Wbić żółtko, dodać pokrojone masło, cukier sól, starta skórkę z cytryny, cynamon i goździki. Posiekać nożem, szybko wyrobić ręcznie. Zawinąć w folię i umieścić na godzinę w lodówce . Smacznego

Składniki: 10 g migdałów ze skórką, 200 g mąki, 2 żółtka, 200 g masła, 100 g cukru, szczypta soli, 1 cytryna, szczypta cynamonu, szczypta mielonych goździków, 150 g konfitury porzeczkowejSmacznego

Piec w 175 st. C przez 35-40 minut.Smacznego