Tort Pavlova

Łatwiejszy niż myślisz.

Tym tortem zrobisz wrażenie na gościach
Tym tortem zrobisz wrażenie na gościach 123RF/PICSEL

Składniki:

Beza:

  • 8 białek
  • 35 dag cukru
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Krem:

  • 30 dag mascarpone
  • 300 ml śmietany
  •  2 łyżki cukru
  • tabliczka czekolady krówki
  • sos karmelowy

Przygotowanie:

1. Białka ubij, dodając cukier, sok z cytryny i mąkę. Wyłóż na papier do pieczenia. Piecz 10 minut w temp. 160°C, a 1,5 godz. w temp. 140°C.

2 Śmietanę ubij z serkiem i cukrem. Krem wyłóż na bezę, posyp czekoladą, pokrojonymi krówkami. Polej sosem.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas