Tort sałatkowy
Zaskocz gości nietypowym daniem!

Składniki
- kromki pieczywa tostowego
- 2 szklanki białego serka kanapkowego
- posiekany koperek
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- por
- rzodkiewki
- 4 ogórki
- 20 dag wędzonego łososia
- 3 jajka na twardo
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 łyżki kukurydzy
Sposób przygotowania
1. Na tortownicy ułóż pierwszą warstwę tostów. Część białego serka wymieszaj z łyżką koperku, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posiekanym porem. Posmaruj kromki. Ułóż plastry rzodkiewek i ogórka. 2. Przykryj warstwą tostów, posmaruj serkiem wymieszanym z połową łososia i jajkami. Wierzch posmaruj pozostałym serkiem. Udekoruj plastrami rzodkiewki, ogórka, posiekaną papryką, kukurydzą, koperkiem