Reklama

Reklama

Tort sałatkowy

Zaskocz gości nietypowym daniem!

Składniki

  • kromki pieczywa tostowego
  • 2 szklanki białego serka kanapkowego
  • posiekany koperek
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • por
  • rzodkiewki
  • 4 ogórki
  • 20 dag wędzonego łososia
  • 3 jajka na twardo
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 łyżki kukurydzy

Sposób przygotowania

1. Na tortownicy ułóż pierwszą warstwę tostów. Część białego serka wymieszaj z łyżką koperku, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posiekanym porem. Posmaruj kromki. Ułóż plastry rzodkiewek i ogórka. 

2. Przykryj warstwą tostów, posmaruj serkiem wymieszanym z połową łososia i jajkami. Wierzch posmaruj pozostałym serkiem. Udekoruj plastrami rzodkiewki, ogórka, posiekaną papryką, kukurydzą, koperkiem  

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje