Tort z masłem orzechowym

Tort z masłem orzechowym
Tort z masłem orzechowym123RF/PICSEL

Składniki

  • 15 dag masła
  • 2 tabl. gorzkiej czekolady
  • 2/3 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • cukier waniliowy
  • szklanka maślanki
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

- krem

  • 10 dag masła
  • 25 dag serka mascarpone
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 45 dag masła orzechowego

- polewa

  • 1 i 1/2 mlecznej czekolady
  • 5 dag masła
  • 20 dag ulubionych pralinek
  • 2/3 szklanki whisky, ponczu lub rumu do nasączenia blatów
12 porcji

Sposób przygotowania

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?