Tortilla z ziemniakami i groszkiem

Pyszne danie z łatwo dostępnych składników.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Groszek gotować w osolonym wrzątku przez 6-8 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. Ziemniaki odzecić, ostudzić, obrać. Cebulę pokroić w kostkę. Boczek usmażyć na patelni, dodac cebulę. Mleko wymieszać z jajkami, doprawić solą, papryka i gałką muszkatołową. Ziemniaki pokroić w plastry. Foremkę (30x 20 cm nasmarować tłuszczem, ziemniaki, boczek z cebulą i groszek nakładać warstwami. Zalać jajkami zmieszanymi z mlekiem. Piec w 200 st. C przez 40-45 minut. Ostudzić. Podawać pokrojone w kostke.

Czas przygotowania: 90 minut

Jedna porcja zawiera: 1720 kJ/411 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas