Tradycyjne desery świąteczne w wersji bez glutenu i nabiału

Babka wielkanocna
Babka wielkanocnamateriały prasowe

Babka wielkanocna bezglutenowa, bez nabiału

Składniki

  • 1 szklanka mąki sojowej
  • 0,5 szklanki maki ryżowej
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1,5 szklanki cukru (lub 1 szklanka ksylitolu)
  • 1 łyżeczka sody + 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

Składniki

mokre

  • 3 łyżeczki mielonego siemienia lnianego (zalanego 0,5 szklanki gorącej wody)
  • 0,5 szklanki oleju o neutralnym smaku
  • 0,5 szklanki mleka ryżowego dopełnionego 0,5 szklanki gorącej wody
  • ubita woda po cieciorce

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?