Trójkąty z mięsem mielonym
Świetny pomysł na kolację

Składniki
- 4 tortille (śr. ok. 25 cm),
- 1/2 szkl. ryżu
- 50 dag mielonego mięsa drobiowego
- 1 cebula
- 1 mała czerwona papryka
- 1 mała (ok. 200 ml) puszka kukurydzy
- 2 duże kulki mozzarelli
- 2 ząbki czosnku
- 1 szkl. przecieru pomidorowego
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz
- kumin
- suszone oregano
- chili w proszku
- świeża kolendra
Sposób przygotowania
1. Ryż ugotuj na sypko w posolonej wodzie (ok. 20 min). Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę oczyść, pokrój w kosteczkę. Kukurydzę osącz. Mozzarellę grubo zetrzyj. Rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż mięso, paprykę, kukurydzę i ryż. Dolej przecier. Przypraw solą, pieprzem, chili, kuminem i oregano. Duś przez 10 minut. 2. W dwóch formach (śr. 26 cm) ułóż po tortilii. Na każdej rozłóż po 1/2 sosu i sera. Przykryj resztą placków. Piecz 20 min w 180 st. Pokrój na trójkąty. Posyp kolendrą.