Trufle czekoladowe
Przepis Sary La Fountain. Składniki na 10 - 15 sztuk.

Składniki
- 300 g ciemnej czekolady
- 30 g masła
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 5,5 łyżek śmietany
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 1-2 łyżki rumu
Składniki
do dekoracji
- 80 g białej czekolady
- 80 g ciemnej czekolady
- 150 ml cukru pudru
- 100 ml kakao
- 100 ml cukru trzcinowego
- 1-3 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżki kolorowych perełek cukrowych
Przygotowanie:
Stop razem czekoladę i masło. Wmieszaj pozostałe składniki. Umieść masę w lodówce, by stężała. Uformuj z masy małe kulki.
Zmieszaj cukier i cynamon.
Zanurzaj w białej lub ciemnej czekoladzie i odkładaj na kratkę, by odciekł nadmiar. Obtaczaj w cukrze pudrze, kakao i cynamonie. Dekoruj perełkami.
Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.