Trufle kukurydziane ze śliwką

Trufle kukurydziane ze śliwką kalifornijską są idealną i zdrową przekąską na drugie śniadanie.

Trufle kukurydziane ze śliwką kalifornijską
Trufle kukurydziane ze śliwką kalifornijską materiały prasowe

Składniki:
- 100g śliwek kalifornijskich
- 30g ekologicznych płatków kukurydzianych 100%, bez cukru
- 30g migdałów blanszowanych
- ok. 30-50ml wody

Przygotowanie:

Śliwki kalifornijskie i migdały blendujemy w malakserze do konsystencji kaszy. Dodajemy płatki kukurydziane i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy wodę, po łyżce i blendujemy po kilka sekund, aż do uzyskania dość spójnej konsystencji.

Masa powinna być nieco grudkowa i łatwo się sklejać. Dłońmi zwilżonymi wodą formujemy niewielkie trufelki i wkładamy do papilotów.

Przepis autorstwa Katarzyny Marciniewicz - ChilliBite.pl

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas