Reklama

Reklama

Trzy przepisy na pyszne kanapki do szkoły i pracy

Rok szkolny już za chwilę, a wraz z nim powracają tematy śniadaniowe. Ostatnie badania pokazują, że na śniadanie Polacy najchętniej przygotowują sobie kanapki (75% badanych) i jajecznicę (53%), a 35% sięga po parówki . Przygotowaliśmy dla Was trzy smakowite kanapkowe propozycje, które sprawdzą się na drugie śniadanie w szkole i pracy.

Finger sandwiches, czyli małe kanapeczki

Składniki

  • kilka kromek żytniego chleba tostowego
  • kilka liści sałaty lollo lub masłowej
  • opakowanie szynki drobiowej np. ZM Pekpol w plastrach (50 g)
  • pomidor
  • ogórek
  • kilka plastrów sera żółtego
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygootwania

Chleb podpiec w tosterze, na każdej kromce ułożyć sałatkę, plaster sera, pozwijane plastry szynki, przełożyć ogórkiem i pomidorem. Następnie przykryć drugą kromką i pokroić na trójkąty. Można złączyć wykałaczką, aby kanapeczki się nie rozpadały.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje