Trzy przepisy na pyszne kanapki do szkoły i pracy

Kanapki z szynką i sałatą
Kanapki z szynką i sałatąmateriały prasowe

Finger sandwiches, czyli małe kanapeczki

Składniki

  • kilka kromek żytniego chleba tostowego
  • kilka liści sałaty lollo lub masłowej
  • opakowanie szynki drobiowej np. ZM Pekpol w plastrach (50 g)
  • pomidor
  • ogórek
  • kilka plastrów sera żółtego
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygootwania

Kanapki razowe
Kanapki razowemateriały prasowe

Kanapki z chleba razowego ze świeżymi warzywami

Składniki

  • kilka kromek chleba razowego
  • opakowanie salami np. mix ZM Pekpol w plastrach (150 g)
  • kilka plastrów żółtego sera
  • sałata masłowa
  • pomidor
  • pieprz i sól do smaku
  • czerwone pesto

Sposób przygotowania

Kanapeczki z pastą warzywną
Kanapeczki z pastą warzywnąmateriały prasowe

Kanapeczki w stylu finger food

Składniki

  • 1 opakowanie pasty warzywno-mięsnej paprykowej np. ZM Pekpol
  • 4 kromki ulubionego pieczywa
  • olej rzepakowy tłoczony na zimno
  • 1 ząbek czosnku
  • ulubione dodatki do kanapek
  • oliwki
  • rukola
  • marynowana papryka peperoni
  • jajko
  • papryka
  • pomidory
  • ser
  • bazylia
  • szynka kurpiowskie specjały
  • sałata

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na