Trzy przepisy na pyszne kanapki do szkoły i pracy

Rok szkolny już za chwilę, a wraz z nim powracają tematy śniadaniowe. Ostatnie badania pokazują, że na śniadanie Polacy najchętniej przygotowują sobie kanapki (75% badanych) i jajecznicę (53%), a 35% sięga po parówki . Przygotowaliśmy dla Was trzy smakowite kanapkowe propozycje, które sprawdzą się na drugie śniadanie w szkole i pracy.

Kanapki z szynką i sałatą
Kanapki z szynką i sałatąmateriały prasowe

Finger sandwiches, czyli małe kanapeczki

Sposób przygootwania

Chleb podpiec w tosterze, na każdej kromce ułożyć sałatkę, plaster sera, pozwijane plastry szynki, przełożyć ogórkiem i pomidorem. Następnie przykryć drugą kromką i pokroić na trójkąty. Można złączyć wykałaczką, aby kanapeczki się nie rozpadały.

Kanapki razowe
Kanapki razowemateriały prasowe

Kanapki z chleba razowego ze świeżymi warzywami

Sposób przygotowania

Kromki posmarować cienką warstwą czerwonego pesto, ułożyć sałatę, ser żółty, plastry salami i pomidora. Przykryć drugą kromką.

Kanapeczki z pastą warzywną
Kanapeczki z pastą warzywnąmateriały prasowe

Kanapeczki w stylu finger food

Sposób przygotowania

Rozgrzać patelnię grillową. Ułożyć na patelni kromki chleba, skropić olejem. Grillować aż będą chrupiące i ładnie przyrumienione. Ściągnąć z patelni i natrzeć czosnkiem. Kromki posmarować grubą warstwą pasty i dołożyć ulubione dodatki.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas