Ucierane kremówki z musem owocowym

Smakują wspaniale!

Ciasto z bitą śmietaną
Ciasto z bitą śmietaną123RF/PICSEL

Jabłecznik z masą śmietanową

Sposób przygotowania

1. Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Masło utrzyj z 4 łyżkami cukru i skórką z cytryny. Wbij jajka, ucierając.

2. Do masy wsyp obie mąki i proszek. Domieszaj jogurt. Formę (śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 25 min w 180 st.

3. Jabłka obierz, oczyść, rozgotuj i zmiksuj. W gorącym musie rozpuść galaretki. Mus wyłóż na spód. Schładzaj 2 godz.

4. Śmietanę ubij z resztą cukru. Połącz z sokiem cytrynowym. Pralinki posiekaj. Dodaj do kremu. Rozsmaruj go na musie. Schładzaj 2 godz.

Jak zrobić jabłka pieczone?Interia Kulinaria

Jogodowy przekładaniec

Ciasto jagodowe
Ciasto jagodowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Wanilię rozetnij, zeskrob rdzeń. Masło utrzyj z rdzeniem wanilii i 1/2 szkl. cukru. Dodaj żółtka. Wsyp obie mąki oraz proszek.

2. Formę (25 x 11 cm) wyłóż pergam. Białka ubij, delikatnie wymieszaj z ciastem. Nałóż je do foremki. Piecz ok. 50 min w temp. 180 st.

3. Jagody zmiksuj z bananem. Śmietanę ubij z serkiem i resztą cukru. Wymieszaj z 1/2 musu jagodowego. Krem włóż do lodówki.

4. Ciasto przetnij na 3 placki. Przełóż w większej formie 2/3 kremu. Chłodź 4 godz. Polej musem. Udekoruj falami z reszty kremu.

Zmysłowe smaki: Jagodowy Eton messInteria.tv
Ciasto z czekoladą
Ciasto z czekoladą123RF/PICSEL

Fale Dunaju z wiśniami

Sposób przygotowania

1. Czekoladę stop, przestudź. Masło utrzyj z cukrem i jajkami. Dodaj czekoladę, mąkę, kakao, proszek i migdały. Wymieszaj mikserem. 

2. Formę (32 x 39 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Wiśnie osącz, 2/3 owoców wciśnij w ciasto. Piecz ok. 35 min w 180 st. 

3. Pozostałe wiśnie zmiksuj z 2-3 łyżkami zalewy. Mus przetrzyj przez sitko. Żelatynę namocz według przepisu i rozpuść. 

4. Śmietanę ubij z cukrem pudrem oraz wiśniówką. Połącz z żelatyną. Rozsmaruj na cieście. Chłodź 3 godz. Polej musem. Udekoruj.

Ciasto zebra - prosty przepis, który zawsze się udajeInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas