Ucierane kremówki z musem owocowym

Ciasto z bitą śmietaną
Ciasto z bitą śmietaną123RF/PICSEL

Jabłecznik z masą śmietanową

Składniki

  • 1 cytryna
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 8 łyżek cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1 kg jabłek
  • 2 galaretki morelowe
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 8–10 pralinek orzechowych
16 porcji

Sposób przygotowania

Jak zrobić jabłka pieczone?Interia KulinariaInteria Kulinaria

Jogodowy przekładaniec

Ciasto jagodowe
Ciasto jagodowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/2 kostki masła
  • 1 szkl. cukru
  • 3 jajka w 1 laska wanilii
  • 1 czubata szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 op. proszku do pieczenia
  • 50 dag mascarpone
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 50 dag jagód
  • 1 banan
16 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Jagodowy Eton messINTERIA.TVInteria.tv
Ciasto z czekoladą
Ciasto z czekoladą123RF/PICSEL

Fale Dunaju z wiśniami

Składniki

  • po 10 dag gorzkiej czekolady, masła, mielonych migdałów
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2/3 szkl. mąki
  • 1 łyżka kakao
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 4 łyżki wiśniówki
  • 3-4 łyżeczki żelatyny
  • 1 słoik (1 litr) kompotu z wiśni
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania

Ciasto zebra - prosty przepis, który zawsze się udajeInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?