Udka po grecku

Udka po grecku
Udka po grecku123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 udka kurczaka
  • 8 młodych ziemniaków
  • 12 pomidorków
  • 3 łyżki czarnych oliwek
  • 6 ząbków czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny
  • suszone oregano
  • suszony
  • tymianek
  • suszony rozmaryn
  • 1 łyżka miodu lpo
  • 2–3 gałązki świeżego tymianku i natki
  • 1/2 pęczka świeżego oregano
  • sól
  • pieprz
  • trochę oleju do smażenia mięsa i skropienia ziemniaków
4 osób

Sposób przygotowania

Pieczone ćwiartki z kurczaka - pyszny sposób na obiadInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?