Udka z pieca z purée z kukurydzy i migdałami

Dla miłośników dań z drobiu

Pieczone udka
Pieczone udka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj i osusz. Dopraw je do smaku solą i pieprzem. Czosnek i pozostałe przyprawy wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą. Natrzyj mieszanką mięso. 

2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Ułóż mięso w brytfance i przykryj folią aluminiową. Piecz 40-45 minut. W trakcie pieczenia polej udka 2-3 razy powstałym sosem. 15 minut przed końcem zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 200 st. C, aby skórka na udkach ładnie się zrumieniła. 

3. Kukurydzę ugotuj do miękkości i odcedź.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas