Ulubiona frittata dr. Ludwiga

Fritatta
Fritatta123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 łyżeczki oliwy extra virgin
  • 5 jajek
  • 3 białka
  • 1−2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 1 mała cukinia pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 mały pomidor pokrojony w cienkie plasterki
  • 1 łyżeczka mieszanki suszonych włoskich ziół (oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek)
  • ½ szklanki startego sera cheddar
  • 1 szklanka liści jarmużu (pokrojonych na kawałki i dość ciasno zbitych)
  • ½ awokado do podania – obrać, wyjąć pestkę i pokroić na plasterki
4 osób

Sposób przygotowania

"Wiecznie głodny?", dr med. David Ludwig
"Wiecznie głodny?", dr med. David Ludwigmateriały prasowe
materiał zewnętrzny
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?