Waniliowe zajączki
Do wielkanocnego koszyczka.

Składniki na ok. 6 porcji:
- 2 szkl. mąki pszennej, - 1/2 szkl. cukru, - 1-2 łyżki masła lub margaryny, - 2-3 jajka, - budyń waniliowy lub śmietankowy, - cukier waniliowy, - 3 łyżeczki proszku do pieczenia, - aromat waniliowy, - 4 łyżki słodkiej śmietany (mleka lub wody mineralnej), - biała polewa, - tłuszcz i mąka do blachy, - pisaki spożywcze do dekoracji
Przygotowanie:
Jajka utrzeć z cukrem. Dodać masło, śmietanę, aromat waniliowy, wymieszać. Budyń połączyć z proszkiem do pieczenia i mąką. Składniki sypkie dodać do masy, wymieszać. Odłożyć kawałek ciasta, resztę rozwałkować. Wykrawać kółka. Z odłożonego ciasta formować uszy zajączka i przyklejać do głowy (kółka). Ciastka ułożyć na przygotowanej blasze i upiec. Buzie zajączków posmarować przygotowaną polewą, odstawić, by wystygła. Następnie pisakami namalować oczy, noski, wąsy. Czas przygotowania 50 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".