Reklama

Warstwowa sałatka w kieliszkach

Sałatka podana w taki sposób zachwyci nie tylko smakiem. Idealna propozycja na sylwestra i każdą inną imprezę.

Czas przyrządzenia: ok. 15 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 1 duże dojrzałe awokado
  • sok z limonki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • miód
  • 15 dag paluszków krabowych
  • kilka łyżek majonezu
  • natka
  • 1 łyżka śmietany
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Awokado przekrój na pół, usuwając przy tym pestkę. Wydrąż miąższ, pokrój go w plasterki, a potem na kawałki. Włóż do miseczki.

2. Wyciśnij sok ze sparzonej limonki. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw osłonek i drobno posiekaj. Utrzyj starannie ze szczyptą soli oraz sokiem z limonki. Dopraw do smaku pieprzem oraz naturalnym  miodem. Powstałym sosem skrop pokrojone wcześniej awokado, wymieszaj.

3. Paluszki krabowe pozbaw osłonek, pokrój na kawałki. Wymieszaj majonez z łyżką śmietany. Przygotuj kieliszki do szampana lub inne. Układaj w nich na przemian paluszki krabowe oraz doprawione awokado. Dekoruj majonezem i natką.

Reklama


Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: Sałatka warstwowa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy