Warstwowa sałatka w kieliszkach
Sałatka podana w taki sposób zachwyci nie tylko smakiem. Idealna propozycja na sylwestra i każdą inną imprezę.
Sposób przygotowania:
1. Awokado przekrój na pół, usuwając przy tym pestkę. Wydrąż miąższ, pokrój go w plasterki, a potem na kawałki. Włóż do miseczki.
2. Wyciśnij sok ze sparzonej limonki. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw osłonek i drobno posiekaj. Utrzyj starannie ze szczyptą soli oraz sokiem z limonki. Dopraw do smaku pieprzem oraz naturalnym miodem. Powstałym sosem skrop pokrojone wcześniej awokado, wymieszaj.
3. Paluszki krabowe pozbaw osłonek, pokrój na kawałki. Wymieszaj majonez z łyżką śmietany. Przygotuj kieliszki do szampana lub inne. Układaj w nich na przemian paluszki krabowe oraz doprawione awokado. Dekoruj majonezem i natką.