Warzywne kąski w cieście

Brokuł w tempurze
Brokuł w tempurze123RF/PICSEL

Brokuły w winnej tempurze

Składniki

  • 1 duży brokuł
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. wytrawnego
  • białego wina
  • olej do głębokiego smażenia
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • sól
  • mielony biały pieprz
2 porcji

Sposób przygotowania

Cukinia w parmezanie
Cukinia w parmezanie123RF/PICSEL

Cukiniowe talarki w parmezanie

Składniki

  • 2–3 cienkie cukinie (w sumie ok. 1 kg)
  • 4-5 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 łyżek tartego sera typu parmezan
  • 20 migdałów (bez skórki)
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • sól morska
6 porcji

Sposób przygotowania

Seler w panierce
Seler w panierce123RF/PICSEL

Selerowe słupki z migdałami

Składniki

  • 1 duży seler korzeniowy
  • 1 i 1/3 szkl. mąki kukurydzianej
  • 2-3 łyżki mielonych migdałów albo orzechów laskowych
  • 1 szkl. wody mineralnej (lekko gazowanej)
  • 1/3 szkl. mleka
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • granulowany czosnek
5 porcji

Sposób przygotowania

Cebula w cieście piwnym
Cebula w cieście piwnym123RF/PICSEL

Cebulki w piwnej skorupie

Składniki

  • 1 szkl. jasnego piwa
  • 1 szkl. mąki orkiszowej + trochę mąki do panierowania
  • 4-5 średnich cebul
  • olej do smażenia
  • drobna sól
  • mielony czarny pieprz
  • mielona słodka i ostra papryka
  • gruba sól do posypania
4 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?