Warzywne pasty do kanapek

Pasta z orzeszkami piniowymi
Pasta z orzeszkami piniowymi123RF/PICSEL

Duet z żółtego grochu

Składniki

  • 2 szkl. połówek łuskanego żółtego grochu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 40 dag szpinaku
  • 1/2 szkl. orzeszków piniowych albo pestek słonecznika
  • 2/3 szkl. suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • słodka papryka w proszku

Sposób przygotowania

Kanapka hiszpańskaInteria KulinariaInteria Kulinaria

Buraczkowa z ciecierzycą

Pasta z buraków
Pasta z buraków123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/2 szkl. orzechów włoskich,
  • 1 puszka (425 ml) ciecierzycy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 małe buraki czerwone
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 6 łyżek oliwy
  • sól, biały pieprz

Sposób przygotowania

Pasta z pieczonego bakłażanaInteria KulinariaInteria Kulinaria

Paprykowa z białej fasoli

Pasta paprykowa
Pasta paprykowa123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 puszka fasoli Jaś
  • 4 duże czerwone papryki
  • 1 papryczka chili
  • 2 małe cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki łagodnego ajvaru
  • po 1 płaskiej łyżeczce słodkiej i ostrej
Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Pasta z groszku
Pasta z groszku123RF/PICSEL

Groszkowa z fetą

Składniki

  • 2 szkl. zielonego groszku
  • 20 dag fety
  • 2 małe ząbki czosnku
  • po 2 gałązki koperku i natki
  • 3 gałązki bazylii
  • 1 gałązka mięty
  • 2 łyżki oliwy,
  • 3 łyżki słonecznika
  • sól, biały pieprz, szczypta cukru
Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?