Warzywne zapiekanki

Zapiekanka z bakłażanem
Zapiekanka z bakłażanem123RF/PICSEL

Talarki w sosie śmietanowym z ziołami

Składniki

  • 2 małe cukinie
  • 1 bakłażan
  • 6-8 młodych ziemniaków
  • 2 duże twarde pomidory
  • 3 jajka
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • po 2 gałązki tymianku, natki oraz lubczyku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • trochę oleju do formy

Sposób przygotowania

Zapiekanka kalafiorowa
Zapiekanka kalafiorowa123RF/PICSEL

Kalafiorowa z kurczakiem

Składniki

  • 1 duży kalafior
  • 1 szkl. mleka
  • 40 dag fileta z kurczaka
  • 2 szkl. bulionu
  • 2 szkl. gęstego jogurtu bałkańskiego
  • 10 dag sera feta
  • 1 pęczek koperku
  • 2 jajka
  • sól l pieprz
  • granulowany czosnek
  • trochę masła do formy
4 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Zupa krem z kalafioraINTERIA.TVInteria.tv
Zapiekanka z warzywami
Zapiekanka z warzywami123RF/PICSEL

Wegetariańska lazania

Składniki

  • 12 płatów makaronu lasagne
  • 3 duże kulki mozzarelli
  • 1 mały brokuł
  • 3-4 marchewki
  • 1 kalarepka
  • 4 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania

Przepis na lazanię z wołowinąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?