Reklama

Reklama

Warzywne zupy na cztery sposoby

Są popularne niemal w każdym zakątku świata. Sycące, ale lekkie, pełne witamin oraz smaków i aromatów młodych jarzyn.

Orientalny rosół


Składniki

  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 6 plastrów obranego świeżego imbiru
  • 1 chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka trawy cytrynowej
  • 2 marchewki
  • 20 dag groszku cukrowego
  • 1 cukinia
  • 4 jajka na twardo
  • po 2 łyżki sosu sojowego
  • sosu rybnego i oleju sezamowego
  • 20 dag makaronu sojowego
  • sól

Sposób przygotowania

Reklama

1. Czosnek obierz, trawę cytrynową oczyść, rozgnieć, włóż do garnka. Dodaj imbir, chili i bulion. Gotuj 15 min. 

2. Marchewkę obierz, cukinię oczyść. Obydwa warzywa potnij w cienkie długie słupki. Groszek cukrowy oczyść. Przygotowane warzywa gotuj 5 min w posolonym wrzątku. Odcedź, osącz. 

3. Jajka pokrój na połówki. Makaron przygotuj według przepisu. Rosół przypraw sosem sojowym i rybnym oraz olejem sezamowym. Na talerze wyłóż makaron, jajka i warzywa. Zalej rosołem. Przed podaniem udekoruj ziołami.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje