Wątróbka drobiowa z cebulą

Wątróbka drobiowa z cebulą to smażona, duszona i świetna propozycja na obiad. Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Wątróbka drobiowa z cebulą z pewnością nie jest propozycją dla wszystkich, ale miłośnicy tego smaku mogą ją jeść na okrągło!

Wątróbka drobiowa z cebulą to tradycyjne polskie danie
Wątróbka drobiowa z cebulą to tradycyjne polskie danie123RF/PICSEL

Wątróbka drobiowa z cebulą - przygotowanie

1. Wątróbkę oczyścić z żyłek i błonek, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

2. Cebulę pokroić w piórka.

3. Na patelni rozgrzać olej i masło, dodać cebulę smażyć na średnim ogniu aż zmięknie około 6-8 minut.

4. Rozsunąć cebulę, zwiększyć ogień, na patelnię położyć wątróbkę, obsmażyć z obu stron aż się zetnie.

5. Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i dusić całość jeszcze kilka minut, wątróbka powinna pozostać lekko różowa w środku. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

Jak usmażyć wątróbkę drobiową?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas