Wątróbka drobiowa z jabłkami z przepisu Ewy Wachowicz. Palce lizać
Jedni ją lubią, inni nie znoszą. Ten przepis sprawi, że nawet ci drudzy będą wylizywać talerz ze smakiem. Spróbujcie wątróbki drobiowej w jabłkach i cydrze z przepisu Ewy Wachowicz.
Opis przygotowania:
- Cukier wsypać na patelnię. Gdy się roztopi, wrzucić jabłka pokrojone na ósemki (w skórce).
- Wymieszać, by pokryły się karmelem.
- Podlać cydrem.
- Odparować.
- Na patelni rozgrzać gęsi smalec.
- Usmażyć wątróbkę - z obu stron.
- Przyprawić solą i pieprzem.
- Pod koniec dodać masło.
- Gdy się roztopi, polać nim wątróbkę.
- Podawać z purée ziemniaczanym oraz jabłkami w cydrze. Udekorować tymiankiem.
Zobacz również: Sałatki ziemniaczane. Garść sprawdzonych przepisów dla każdego