Reklama

Reklama

Wątróbka pomidorowa

Jeśli chcemy zwiększyć naszą odporność, powinniśmy spożywać produkty bogate w żelazo. Jednym z nich jest wątróbka.

Składniki:

  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 3 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki mąki
  • po łyżeczce słodkiej papryki, zmielonego kminku, majeranku i przecieru pomidorowego
  • starta skórka z połowy cytryny
  • pomidor
  • pół pęczka natki
  • sól

Przygotowanie:
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, wyjmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż wątróbki. Dodaj cebulę, kminek i majeranek, oprósz mąką. Smaż 3 min.

Wlej półtorej szklanki wody, dodaj, przecier pomidorowy, pokrojonego pomidora i skórkę z cytryny, oprósz solą, zagotuj. Przypraw do smaku papryką, posyp posiekaną natką.

Reklama

Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: przepis | wątróbka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy