Reklama

Reklama

Wątróbka pysznie zapieczona

Wyjątkowo smaczne i apetycznie podane!

Szaszłyki z ziemniakami

Składniki dla: 8 sztuk

Składniki

  • 60–70 dag wątróbek drobiowych
  • 16 małych ziemniaków
  • 2 małe żółte papryki
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka suszonych płatków papryczki chili
  • 2 łyżeczki kolendry
  • mielony czarny pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

1. Wątróbki oczyść, opłucz, wymocz. Przełóż do miseczki. Oliwę wymieszaj z octem, chili oraz kolendrą. Skrop tym wątróbki, przemieszaj. Przykryj i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, włóż do garnka z posoloną wodą. Gotuj ok. 15 minut. Miękkie ziemniaki odcedź, osącz, odłóż, by przestygły. 

2. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz, pokrój na kawałeczki. Na długie patyczki nabij zamarynowane wątróbki, ziemniaki i paprykę. Szaszłyki ułóż na blasze. Skrop resztą marynaty. Piecz ok. 20 minut w temp. 190 st. Oprósz solą i pieprzem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje