Wątróbka pysznie zapieczona

Szaszłyki z ziemniakami
Szaszłyki z ziemniakami123RF/PICSEL

Szaszłyki z ziemniakami

Składniki

  • 60–70 dag wątróbek drobiowych
  • 16 małych ziemniaków
  • 2 małe żółte papryki
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka suszonych płatków papryczki chili
  • 2 łyżeczki kolendry
  • mielony czarny pieprz
  • sól
8 sztuk

Sposób przygotowania

Jak usmażyć wątróbkę drobiową?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Gulasz z wątróbką
Gulasz z wątróbką123RF/PICSEL

Kąski z dynią i szalotkami

Składniki

  • 60 dag wątróbki cielęcej,
  • 2 duże twarde gruszki,
  • 80 dag dyni
  • 5 szalotek
  • 20 dag żółtego sera
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • suszony majeranek

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Wątróbka cielęca z jabłkamiINTERIA.TVInteria.tv
Potrawka z wątróbką
Potrawka z wątróbką123RF/PICSEL

Gulasz w piwie

Składniki

  • 80 dag wątróbek drobiowych,
  • 2 duże czerwone papryki
  • 3 cebule
  • 2 duże kwaskowe jabłka z żółtą skórką
  • 1 i 1/2 szkl. jasnego piwa
  • olej do obsmażenia wątróbki
  • sól
  • czarny pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania

Jak usmażyć wątróbkę drobiową?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Pikantna potrawka
Pikantna potrawka123RF/PICSEL

Pikantna potrawka z pieca

Składniki

  • 80 dag wątróbek drobiowych,
  • 2 duże cebule
  • 1 papryczka chili
  • kawałek korzenia imbiru (ok. 4 cm)
  • 2 ząbki czosnku,
  • kilka gałązek natki
  • 2 łyżki oleju do obsmażenia wątróbki
  • sól
  • mielony czarny pieprz
4 porcji
Zmysłowe smaki: Wątróbka cielęca z jabłkamiINTERIA.TVInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?