Wątróbka z warzywami
Wątróbkę przed przyrządzeniem warto moczyć w mleku kilka godzin, by była miękka i smaczna. Posól ją dopiero przed podaniem. Gdy zrobisz to podczas smażenia, stanie się twarda.

Składniki
- 1 kg wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- 2 czerwone papryki
- 30 dag fasolki szparagowej
- ostra i słodka papryka w proszku
- czosnek granulowany
- świeża kolendra
- olej kilka
- listków świeżej pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Papryki pokrój w paski i dodaj do cebuli. Gdy się zarumieni, zdejmij z patelni. Wrzuć fasolkę szparagową, zalej wodą i posól. Duś. 2. Wątróbkę umyj, oczyść i pokrój. Ugotuj na parze. Dodaj do warzyw, przypraw solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką w proszku i czosnkiem granulowanym. Przed podaniem posyp świeżymi listkami kolendry i pietruszki.