Reklama

Reklama

Wątróbka z warzywami

Wątróbkę przed przyrządzeniem warto moczyć w mleku kilka godzin, by była miękka i smaczna. Posól ją dopiero przed podaniem. Gdy zrobisz to podczas smażenia, stanie się twarda.

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • ostra i słodka papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • świeża kolendra
  • olej kilka
  • listków świeżej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Papryki pokrój w paski i dodaj do cebuli. Gdy się zarumieni, zdejmij z patelni. Wrzuć fasolkę szparagową, zalej wodą i posól. Duś. 

2. Wątróbkę umyj, oczyść i pokrój. Ugotuj na parze. Dodaj do warzyw, przypraw solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką w proszku i czosnkiem granulowanym. Przed podaniem posyp świeżymi listkami kolendry i pietruszki. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje