Reklama

Reklama

Wegański smalec z fasoli

Martwisz się o zdrowie, ale nie chcesz rezygnować z przysmaków? Zastąp je zdrowymi odpowiednikami. Smalec z białej fasoli nie obciąża żył i żołądka, a zrobisz go tak łatwo.


Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • puszka białej fasoli
  • kwaśne jabłko (np. szara reneta)
  • cebula
  • majeranek
  • pieprz czarny
  • sól
  • olej

Cebulę pokrój dobro, jabłko zetrzyj na grubej tarce.

Smaż na oleju, aż cebula nabierze koloru złotego.

Fasolę odcedź, zmiksuj na gładko. Wymieszaj z jabłkiem i cebulą, dodaj majeranku, soli, posyp świeżo zmielonym pieprzem.

***

Zobacz także:

Darmowy program – rozlicz PIT 2020




Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: smalec

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy