Wegańskie dyniowe choinki i gwiazdki z nadzieniem ze śliwką kalifornijską

Świąteczne ciasteczka
Świąteczne ciasteczkamateriały prasowe

Składniki

- ciasto

  • 7g drożdży instant
  • 120 ml mleka roślinnego
  • 85 g brązowego cukru
  • 1/2 szklanki pure z dyni
  • skórka z 1/2 pomarańczy
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 350 g mąki pszennej
  • 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego)

- nadzienie

  • 50 g śliwek kalifornijskich
  • 30 g suszonej żurawiny
  • 30 g daktyli
  • 30 g suszonych fig
  • 90 ml soku pomarańczowego
  • 1 łyżka brandy
  • skórka z 1/2 pomarańczy
  • łyżeczka skórki z cytryny i limonki
9-12 porcji

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?