​Wegańskie hot dogi z domowymi kiełbaskami "pepperoni" i salsą z sera naciowego i papryki

​Wegańskie hot dogi z domowymi kiełbaskami "pepperoni"i salsą z sera naciowego i papryki
​Wegańskie hot dogi z domowymi kiełbaskami "pepperoni"i salsą z sera naciowego i paprykiINTERIA.PL/materiały prasowe

Składniki

  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, posiekany
  • po 1 łyżeczce: ziarn kuminu i kopru włoskiego
  • 1/2 szklanki ugotowanej cieciorki (może być z puszki)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • po 1 łyżeczce: tymianku, wędzonej papryki, ostrej papryki, płatków chilli
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 1 duża szklanka glutenu w proszku
  • szczypta soli Salsa:
  • 6 łodyg selera naciowego
  • 1 czerwona papryka
  • garść świeżej kolendry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • bułki do hot dogów
  • kilka ogórków kiszonych/konserwowych
  • prażona cebulka
  • Sos Street Food do Hot Dogów i Parówek Roleski
4
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?